Takaisin edelliselle sivulle

Ensimmäiset apteekkien palvelupisteet ja verkkopalvelut voivat aloittaa toimintansa

Ensimmäiset apteekkien palvelupisteet ja verkkopalvelut voivat aloittaa toimintansa

6.4.2011

Ensimmäiset apteekkien palvelupisteet ja verkkopalvelut voivat aloittaa toimintansa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on myöntänyt ensimmäiset luvat apteekkien palvelupisteiden perustamiseen. Myös ensimmäiset apteekkien verkkopalvelut voivat aloittaa toimintansa.

Helmikuussa voimaan tullut lääkelain muutos mahdollistaa apteekin palvelupisteen perustamisen Fimean luvalla. Apteekki voi myös aloittaa lääkkeiden internetmyynnin apteekin verkkopalveluna Fimealle tehtävän ennakkoilmoituksen perusteella. Uusilla lääkkeiden vähittäisjakelumuodoilla parannetaan lääkkeiden saatavuutta harvaan asutuilla alueilla.

Apteekin palvelupiste on apteekkarin ylläpitämä erillinen toimipiste esimerkiksi kyläkaupan yhteydessä syrjäseutujen kyläkeskuksissa tai haja-asutusalueilla. Palvelupisteestä asiakas voi ostaa itsehoitolääkkeitä ja niiden kautta voidaan välittää myös reseptilääkkeitä. Palvelupisteessä asioidessaan asiakas saa tarvittaessa apteekin farmaseuttiselta henkilökunnalta neuvoja ja opastusta lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä esimerkiksi puhelimitse. Apteekkien palvelupisteet tulevat ajan myötä korvaamaan nykyiset lääkekaapit. Apteekkari saa perustaa apteekin palvelupisteen Fimean antaman palvelupisteluvan perusteella.

Apteekin verkkopalvelusta asiakas voi tilata lääkkeitä internetin välityksellä. Myös internetistä lääkkeitä ostaessaan asiakas voi halutessaan saada lääkeneuvontaa apteekin farmaseuttiselta henkilökunnalta. Verkkopalvelutoimintaa suunnitteleva apteekkari tekee toiminnasta ennakkoilmoituksen Fimealle. Toiminnan saa aloittaa, jollei Fimea ole 60 päivän kuluessa ilmoituksen saapumisesta pyytänyt lisäselvitystä tai kieltänyt toiminnan aloittamista. Luettelo laillisista verkkopalveluista löytyy Fimean verkkosivuilta.

Lue lisää:

Myönnetyt apteekin palvelupisteluvat

Luettelo apteekin laillisista verkkopalveluista

Lisätietoja:

Anna von Bonsdorff-Nikander, yliproviisori, p. (09) 4733 4478

Anne Hirvonen, yliproviisori, p. (09) 4733 4473

Eeva Leinonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4510

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Jaa tämä sivu