Takaisin edelliselle sivulle

EMEA suosittelee uusia varoituksia ja käytön vasta-aiheita rosiglitatsonille

EMEA suosittelee uusia varoituksia ja käytön vasta-aiheita rosiglitatsonille

29.1.2008

EMEA suosittelee uusia varoituksia ja käytön vasta-aiheita rosiglitatsonille

Euroopan lääkevirasto (EMEA) suosittelee rosiglitatsonia sisältävien lääkevalmisteiden tuotetietojen päivittämistä. Rosiglitatsonia käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Rosiglitatsonia on vaikuttavana aineena seuraavissa lääkevalmisteissa: Avandia (rosiglitatsoni), Avandamet (rosiglitatsoni + metformiini) ja Avaglim (rosiglitatsoni + glimepiridi).

EMEAn Lääkevalmistekomitea (CHMP) päätti tammikuussa 2008 pitämässään kokouksessa ehdottaa rosiglitatsonia sisältävien lääkevalmisteiden turvallisuustietoihin lisättäväksi varoituksen, että näitä valmisteita ei suositella käytettäväksi potilailla joilla on iskeeminen sydänsairaus tai ääreisvaltimosairaus.

CHMP päätti myös ehdottaa uusia käytön vasta-aiheita. Rosiglitatsonia sisältäviä valmisteita ei tule käyttää potilailla, joilla on akuutti sepelvaltimo-oireyhtymä, kuten iskeeminen rintakipu tai sydänlihasinfarkti, koska näiden potilaiden hoidosta ei ole saatavilla riittäviä tutkimustuloksia.

Nyt ehdotetut tuotetietojen muutokset perustuvat CHMP:n aiemmin syksyllä 2007 tekemään perusteellisempaan valmisteiden arvioon. Tällöin todettiin, että valmisteiden hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset haitat hyväksytyissä käyttöaiheissa, mutta tuotetietojen päivitys on tarpeen.

CHMP arvioi parhaillaan laajemmin diabeteslääkkeiden käyttöön liittyviä mahdollisia sydän- ja verisuonihaittoja. 

Potilaiden ei tule omatoimisesti muuttaa lääkitystään. Tarvittaessa tulee ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

Katso lisätietoja EMEAn verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Kirsti Villikka, ylilääkäri, p. (09) 4733 4321

Tiina Karonen, ylilääkäri, p. (09) 4733 4375

Tapani Vuola, ylilääkäri, p. (09) 4733 4410

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

 

Jaa tämä sivu