Sisältöjulkaisija

null EMA arvioi Imvanex-rokotteen käytön laajentamista apinarokkoon

EMA arvioi Imvanex-rokotteen käytön laajentamista apinarokkoon

28.6.2022

Euroopan lääkeviraston ihmislääkekomitea (CHMP) arvioi Imvanex-isorokkorokotteen käytön laajentamista apinarokkoa vastaan. Imvanex sisältää elävää muunneltua vaccinia ankara -virusta, joka on isorokkoviruksen kaltainen. Imvanexin arvioidaan antavan suojaa myös apinarokkovirusta vastaan, koska tämä on hyvin samankaltainen isorokkoviruksen kanssa.

Ihmislääkekomitea päätti arvioinnin aloittamisesta käytettävissä olevien laboratoriotutkimusten pohjalta. Tutkimustulosten mukaan Imvanex synnyttää kehon vasta-ainetuotannon ja auttaa torjumaan apinarokkotartuntaa.

Imvanexilla on myyntilupa EU:ssa isorokkoa vastaan, mutta rokotetta on saatavilla rajoitetusti. Samaa valmistetta on saatavilla Yhdysvalloissa nimellä Jynneos. Euroopan lääkeviraston toimikunta (Emergency task force) suosittaa, että Euroopan lääkeviranomaiset harkitsevat Yhdysvalloissa myyntiluvallisena olevana Jynneos-rokotteen hankkimista EU:hun korvaavaksi rokotteeksi, mikäli apinarokkovirustartuntojen määrä kasvaa. Rokotteella on myyntilupa Yhdysvalloissa sekä isorokkoa että apinarokkoa vastaan.

Lue lisää

EMAn tiedote (28.6.2022)

Lisätietoja antaa

  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320
  • Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.