Sisältöjulkaisija

null Eläinlääkkeiden laillisten myyntikanavien tunnistaminen helpottuu

Eläinlääkkeiden laillisten myyntikanavien tunnistaminen helpottuu

15.2.2022

Euroopan unionissa on ollut vuodesta 2015 asti käytössä yhteinen tunnus, jonka avulla lääkkeen ostaja voi tunnistaa ihmisille tarkoitettujen lääkkeiden myymiseen oikeutetun laillisen apteekin verkkopalvelun.

Nyt vastaava tunnus on otettu käyttöön eläimille tarkoitettuja lääkkeitä myyville verkkopalveluille uuden EU:n eläinlääkeasetuksen voimaantulon myötä.

Uusi tunnus apteekkien käyttöön lähiviikkoina

Fimea toimittaa eläinlääkkeitä koskevan tunnuksen apteekin verkkopalvelua ylläpitäville apteekkareille lähiviikkoina.

Jatkossa Fimea lähettää molemmat tunnukset apteekin verkkopalvelutoiminnan aloittaville apteekkareille siinä vaiheessa, kun apteekkarin toimittama ennakkoilmoitus verkkopalvelun ylläpitämisestä on käsitelty.

Apteekkari vastaa, että apteekin verkkopalvelussa noudatetaan säädettyjä vaatimuksia tunnusten käytöstä. Fimea valvoo tunnusten oikeaa käyttöä.

Tunnus näkyy selkeästi verkkopalvelussa

Sekä ihmis- että eläinlääkkeitä koskevan tunnuksen tulee olla selkeästi näkyvissä verkkopalveluissa kaikilla lääkkeiden myyntiin liittyvillä sivuilla. Vaatimus koskee myös etämyyntisovelluksia.

Tunnuksiin on lisättävä hyperlinkit Fimean ylläpitämään luetteloon laillisista apteekin verkkopalveluista. Lisäksi vähintään pääsivulla tulee olla toimivaltaisen viranomaisen yhteystiedot.

Lue lisää

Lisätietoa yhteisistä eurooppalaisista tunnuksista ja niitä koskevat säädökset (Fimean verkkosivut)

Eläinlääkkeiden laillisille myyntikanaville käyttöön oma tunnus (Sic!-lehti)

Lisätietoja antaa

  • apteekit@fimea.fi