Takaisin edelliselle sivulle

Apteekkitarkastushavainnoista eväitä lääkeneuvonnan kehittämiseen

Apteekkitarkastushavainnoista eväitä lääkeneuvonnan kehittämiseen

18.11.2008

Apteekkitarkastushavainnoista eväitä lääkeneuvonnan kehittämiseen

Lääkelaitoksen apteekkivalvontaa käsittelevä tilaisuus Farmasian Päivillä 16.11. veti ennätysyleisön, kun noin 400 apteekkiasiantuntijaa kokoontui kuulemaan ja keskustelemaan Lääkelaitoksen tarkastajien apteekeissa tekemistä havainnoista. Tilaisuus toimi samalla keskustelun käynnistäjänä apteekin avaintehtäviin kuuluvan lääkeneuvonnan kehittämiseksi edelleen.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Lääkelaitoksen lupa- ja tarkastusyksikön päällikkö Eija Pelkonen. Yliproviisori Sami Paaskoski kertoi kuulijoille yleisistä apteekkitarkastuksiin liittyvistä asioista sekä tarkastusprosessin kulusta. Yliproviisori Kari Jäsberg esitteli kuluneen vuoden aikana erityisesti apteekkien lääkeneuvontaan kohdistettujen tarkastusten tuloksia ja mahdollisia kehittämiskohteita. Tämän lisäksi läsnäolijoilla oli mahdollisuus esittää tarkastajille apteekkivalvontaan liittyviä kysymyksiä. Tilaisuuden lopuksi osastopäällikkö, professori Jussi Holmalahti kertoi Lääkelaitoksen sosiaali- ja terveysministeriölle tekemän lääkelakimuutosehdotuksen taustoista apteekkitoiminnan näkökulmasta.

Lääkelaitos järjestää keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia lääkealan toimijoille hyödyntääkseen valvonnan kautta kertynyttä tietoa ja kokemusta toimijoiden ohjaamisessa. Tällä lisätään lääkehuollon valvonnan vaikuttavuutta ja läpinäkyvyyttä.

Lisätietoja:

Eija Pelkonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210

Sami Paaskoski, yliproviisori, p. (09) 4733 4204

Kari Jäsberg, yliproviisori, p. (09) 4733 4474

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Tilaisuuden esitykset:Yleistä apteekkitarkastuksista; mitä, miten ja miksi tarkastetaanLääkeneuvonnan kohdistetut tarkastukset; tarkastushavaintoja ja kehittämiskohteita
Apteekin toimintaohjeetTarkastushavaintoja ja kehittämiskohteitaLääkelaitoksen esitys lääkelain muuttamiseksi apteekkitoiminnan kannalta

Jaa tämä sivu